اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران گستره آبی تماس بگیرید.
ترانسفورماتور ها در تعریف اولیه دستگاه هایی می باشند که وظیفه تولید، توزیع و انتقال انرژی الکتریکی را بر عهده دارند و در انواع متنوعی تولید می شوند که یکی از این موارد ترانسفورماتور کم تلفات می باشد. صرفه جویی در مصرف انرژی یکی از مهم ترین دغدغه های تمامی کارخانه ها می باشد که ترانس ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ترانسفورماتورها با توجه به متریال های اولیه، نوع طراحی و بخشی که مورد استفاده قرار می گیرند دارای تلفات متفاوت می باشند. برای کاهش تلفات ترانس لازم است تا مواد به کار رفته در هسته و سیم پیچ ها دارای حداقل تلفات باشند.
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران گستره آبی تماس بگیرید.
با توجه به اهمیت صرفه جویی در مصرف انرژی، ترانسهای کم تلفات را می توان با هدف مدیریت بهینه ولتاژ، بهبود راندمان و انرژی و همچنین صرفه جویی در بخش هزینه مورد استفاده قرار داد. با به کارگیری این ترانس می توان مصرف انرژی را تا 12% کاهش داد، علاوه بر این در این ترانسفورماتورها به طور متوسط درصد تلفات در حالت بار و بی باری 20% کاهش یافته است. نوع روغنی که در ترانس به خصوص ترانسفورماتور توزیع روغنی، که نقش خنک کننده را دارد، به کار می رود، نیز در میزان تلفات بسیار موثر است؛ از این رو برای کاهش تلفات ترانس از روغن هایی که طبق نسخه استاندارد IEC 60296 تولید شده اند، استفاده می شود.
انواع تلفات در توان ترانسفورماتور به دو دسته تقسیم می شوند: تلفات مسی که ناشی از مقاومت اهمی (به دلیل وجود مقاومت اهمی در سیم ها مقداری از جریان به حرارات تبدیل می شود) و اتلاف هسته آهنی که به سه صورت تلفات جریان گردابی، تلفات هیسترزیس و تلفات فوکو می باشد. با بررسی عواملی که موجب بروز این تلفات می شوند و کاهش انواع تلفات به خصوص کاهش تلفات هیسترزیس و تلاش در صدد بر طرف کردن هر یک از موارد ذکر شده می توان ترانس کم تلفات تولید نمود. توجه داشته باشید همانطور که پیش تر اشاره شد برای کاهش تلفات ترانسفورماتور می بایست در انتخاب مواد اولیه مورد استفاده در ساخت هسته، سیم پیچ ها و به طور کلی تمامی تجهیزات ترانسفورماتور دقت شود، چرا که به کارگیری متریال کم تلفات می تواند به کاهش تلفات در ترانس کمک نماید.
ترانسفورماتورهای کم تلفات که امروزه به طور گسترده جایگزین ترانسفورماتورهای نرمال شده اند دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشند که می بایست به هنگام انتخاب مد نظر مصرف کنندگان این نوع دستگاه ها قرار گیرد:
ایران ترانسفو نیز با در نظر گرفتن استاندارد های ارائه شده توسط توانیر به تولید و عرضه ترانسفورماتور توزیع روغنی کم تلفات پرداخته است. پس از محدودیت های اعمال شده توسط توانیر در جهت عدم استفاده از ترانس نرمال ایران ترانسفو نیز ترانس های کم تلفات خود را در کلاس تلفاتی AB’ با توجه به استاندار DIN 42500 در سال 94 آغاز نمود. در کلاس تلفاتی ذکر شده A کاهش تلفات در حالت دارای بار و B مربوط به کاهش تلفات در حالت بی باری می باشد. در این کلاس تلفات با تغییر ورقه هسته و همچنین سطح مقطع سیم پیچ ها فراهم شده است. علاوه بر تغییر هسته و سیم پیچ ها، تغییرات دیگری از جمله؛ افزایش طول بوشینگ ها، افزایش تعداد حالت های تپ چنجر از سه به پنج پله در ترانسفورماتورهای ۲۰۰ کیلوولت آمپر به بالا، افزایش دمای محیط نصب به ۴۵ درجه و به کارگیری روغن با مشخصات کیفی بهتر می باشد. قیمت ترانس برق کم تلفات را می توانید در لیست قیمت ترانسفورماتور کم تلفات مشاهده نمایید.
نمایش نظرات
سلام
ممنون خوب بود