تغییر ولتاژ یکی از مهم ترین موارد کاربردی است که منجر به استفاده از ترانسفورماتورها می شود. ترانسفورماتورها با توجه به کاربردی که دارند به سه دسته قدرت، توزیع و ویژه تبدیل می شوند. ترانس های هرمتیک نوع خاصی از ترانسفورماتور توزیع می باشند که سیستم خنک کنندگی آن ها با استفاده از روغن عمل می کند. در واقع ترانسفورماتورهای توزیع به دو دسته روغنی و خشک تبدیل می شوند. در ترانس های روغنی، روغن نقش اصلی را در عایق کردن سیم پیچ ها و هسته و همچنین پایین آوردن حرارت ناشی از مقاومت اهمی سیم پیچ ها دارد. در ترانسهای هرمتیک مخزن اصلی ترانسفورماتور با روغن پر می شود. روغنی که برای ترانس هرمتیک مورد استفاده قرار می گیرد، باید از مرغوبیت بالایی برخوردار باشد. در واقع این روغن ها، از نوع معدنی و مطابق استاندارد IEC 602966 می باشد. البته در صورت تمایل می توان از روغن های سینتتیک مانند روغن های سیلیکونی نیز استفاده کرد.
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران گستره آبی تماس بگیرید.
انواع ترانسفورماتور هرمتیک چیست؟
طراحی خاصی که ترانس هرمتیک دارد موجب شده است که در طیف گسترده ای از بخش ها مورد استفاده قرار گیرد. مهم ترین مزیتی که این ترانسفورماتور ها نسبت به انواع دیگر ترانس های روغنی دارند طراحی مخزن آن می باشد. روغن به عنوان یکی از مهم ترین بخش در ترانسفورماتور هرمتیک در نظر گرفته می شود ( که با گردش خود موجب خنک شدن ترانسفورماتور می شود) که در صورت تماس با هوای آزاد دچار فرسایش می شود؛ به عبارتی اکسیژن موجود در هوا در صورت ترکیب با عناصر روغن به صورت لجن هایی اطراف هسته و سیم پیچ ها را می پوشاند و مانع گردش روغن می شود. در نتیجه حرارت هسته و سیم پیچ بالا می رود و عملکرد دستگاه دچار اختلال می شود. این ترانس ها با توجه به عدم فرسایش روغن و کاهش نیاز به تعویض روغن در مناطقی که امکان بازرسی ترانس با توجه به شرایط نصبی وجود ندارد و همچنین مناطق مرطوب می توانند کمک بزرگی نماید. ترانس هرمتیک به دو دسته ترانسفورماتور هرمتیک با بالشتک گازی و ترانسفورماتور هرمتیک بدون بالشتک گازی تقسیم می شوند.
انواع ترانسفورماتور هرمتیک در ابعاد مختلف
ترانس هرمتیک با بالشتک گازی
ترانسفورماتور هرمتیک با بالشتک گازی دارای فضایی خالی، بالای سطح روغن می باشند که با گاز خنثی نیتروژن پر شده است. در این نوع ترانس هرمتیک، سطح خاصی برای روغن تعریف شده است. دلیل استفاده از گاز نیتروژن همانطور که ذکر شد خنثی بودن آن است که واکنش خاصی با روغن انجام نمی دهد و روغن را دچار فرسایش نمی کند. علاوه بر این، در این طراحی روغن نمی تواند اثر سوء دیگری نیز بر روی قطعات داخلی ترانس داشته باشد.
کارکرد بالشتک گازی به اینصورت است که به هنگام انبساط روغن اتم های گاز فشرده می شوند، در نتیجه فضای لازم برای انبساط روغن فراهم می شود و با انقباض روغن نیز اتم ها به حالت اولیه خود بر می گردند. اما توجه داشته باشید که یکی از مشکلات ترانسفورماتور هرمتیک گازی این است که هر شرایط غیر طبیعی مانند افزایش ناگهانی جریان و یا صاعقه موجب می شود مقداری از گاز در روغن حل شده و در نتیجه موجب حباب هایی درون روغن می شود که این حباب ها عملکرد خنک کنندگی روغن را مختل خواهند کرد.
ترانس هرمتیک بدون بالشتک گازی
در ترانسفورماتور های هرمتیک بدون بالشت گازی در واقع ترانسفورماتوری است که با مخزن کاملا بسته خود مانع تماس مستقیم هوا و روغن می شوند و بدین صورت از تماس هوا و روغن خودداری می شود. این ترانسفورماتور دارای مخزنی هستند که دیواره های آن با خاصیت ارتجاعی طراحی شده اند که با انبساط روغن دیواره های مخزن نیز منبسط می شوند و در نتیجه فضای لازم برای افزایش حجم روغن را فراهم می کنند و هنگامی که روغن منقبض می شود دیواره های به حالت اول خود باز می گردند. اکتیوپارت ترانس هرمتیک بدون بالشتک گازی که شامل سیم پیچ ها و هسته می شوند کاملا درون روغن قرار می گیرند.
ترانس هرمتیک ایران ترانسفو
ایران ترانسفو یکی از تولیدکنندگان بی رقیب ترانسفورماتور توزیع است که ترانسفورماتور هرمتیک سه فاز آن بخش عمده ای از محصولات تولید شده توسط این شرکت را در بر می گیرد و محدوده قدرت این ترانسها بین 25 تا 5000 کیلو ولت آمپر بوده و حداکثر ردیف ولتاژ آن 36 کیلو ولت را تامین می نماید. مصرف کنندگان گرامی می توانند با مراجعه به لیست قیمت ایران ترانسفو در سریع ترین زمان ممکن از قیمت های روز ترانسفورماتور ایران ترانسفو آگاهی یابند و از طرفی با مراجعه به لیست قیمت ترانسفورماتور توزیع به طور مستقیم به قیمت ترانس برق دسترسی یابند و همچنین با تماس با شماره های مندرج در سایت در صورت تمایل به خرید ترانس و تمایل به دریافت مشاوره رایگان انتخاب ترانس اقدام فرمایند.
سوالات متداول درباره ترانسفورماتور هرمتیک
- ترانسفورماتور هرمتیک چیست؟ ترانسفورماتوری که از تماس روغن با فضای بیرون جلویری می کند ترانس هرمتیک نام دارد.
- در ترانس هایی که دارای بالشتک گازی می باشند از چه گازی استفاده می شود؟ در ترانس های هرمتیک گازی از گاز نیتروژن به دلیل خنثب بودن استفاده می شود.
- هر چند وقت یک بار روغن درون ترانس نیاز به تعویض دارد؟ در ترانس های هرمتیک به دلیل بسته بودن مخزن و عدم فرسایش روغن می توان ادعا کرد که در تمام طول عمر خود این ترانس نیازی به تعویض روغن ندارد.
- ترانسفورماتور های هرمتیک به چند دسته تقسیم می شوند؟ ترانسفورماتور های هرمتیک به دو دسته حاوی بالشتک گازی و فاقد بالشتک گازی تقسیم می شوند.
- در ترانسفورماتور هرمتیک فاقد بالشتگ گازی فضای ناشی از انبساط روغن چگونه تولید می شود؟ در این ترانس دیواره های مخزن به شکل ارتجاعی می باشند که با انبساط روغن منبسط می شوند و فضای لازم را فرآهم می کنند.
- نقش روغن در ترانسفورماتور های هرمتیک چیست؟ روغن در این نوع ترانس ها نقش خنک کنندگی و عایقی را برعهده دارند.
- مزایای استفاده از ترانسفورماتور هاز هرمتیک چیست؟ در این ترانسفورماتو رها به دلیلی بسته بودن مخزن از فرسیاش روغن جلوگیری می شود.
عالی بود
سلام روزتان بخیر، خوشحالیم که به سایت ما آمده و مطلب مورد پسندتان قرار گرفت، امیدوارم مطالب دیگر را هم مطالعه بفرمایید و ما را از نظرتان با خبر کنید. سپاسگذاریم
از زحماتتون سپاسگزارم
باسلام.واقعا اطلاعات داده شده عالی وروشنگر وقابل فهم وواضح است.
سپاسگزارم
سلام
لطفا به طور مشخص تفاوت ترانس نرمال با ترانس کم تلفات و هرمتیک را بیان کنید و از هر کدام عکس بگذارید همچنین از کم تلفات هرمتیک
سلام حسین عزیز،
ترانسفورماتورها دستگاههای الکتریکی هستند که برای تغییر ولتاژ بین دو مدار الکتریکی استفاده میشوند. ترانسفورماتورها در مدلها و انواع مختلفی طراحی میشوند تا به نیازهای مختلف اعمال ولتاژ و توان پاسخ دهند. دو نوع اصلی ترانسفورماتور، ترانسفورماتور نرمال و ترانسفورماتور کم تلفات هرمتیک، به طور کلی به صورت زیر توضیح داده میشوند:
رانسفورماتور نرمال:
– در ترانسفورماتورهای نرمال، عایقهای روغنی برای انتقال و ایزوله کردن ولتاژ استفاده میشوند.
– عملکرد ترانسفورماتور نرمال ممکن است با افت فشار کمتری مواجه شود.
– معمولاً این ترانسفورماتورها برای انتقال ولتاژ در محدوده معمولی (کمتر از 33 کیلوولت) به کار میروند.
ترانسفورماتور کم تلفات هرمتیک:
– ترانسفورماتورهای کم تلفات هرمتیک از عایقهای هرمتیک به جای روغن استفاده میکنند. این عایقها معمولاً درون یک ترانسفورماتور محبوس هستند و به اجتناب از هرگونه مخلوط شدن با هوا یا محیط خارجی کمک میکنند.
– ترانسفورماتورهای کم تلفات هرمتیک به دلیل انتقال کمتر حرارت به محیط خارجی و کارایی بهتر، مناسب برای محلهایی با محدودیت فضا یا نقاط حساس به نظر میآیند.
– این ترانسفورماتورها معمولاً در محدوده ولتاژهای بالا (بیش از 33 کیلوولت) به کار میروند.
برای مشاهده تصاویر ترانس نرمال و کم تلفات هرمتیک می توانید به صفحه محصولات زیر مراجعه فرمایید.
ترانسفورماتور هرمتیک ایران ترانسفو
ترانسفورماتور توزیع نرمال ایران ترانسفو
سلام
ببخشید هرمتیک اسم دیگه ای هم داره؟؟؟
مثلا هیبرید؟؟؟؟
سلام رضانیا عزیز، تکنولوژی هرمتیک یک نوع خاص از عایق های استفاده شده در ترانسفورماتورهاست و اسم “هرمتیک” معمولاً به تنهایی برای اشاره به این نوع عایق استفاده می شود. این کلمه به معنای “به طور محکم مهر شده” است و به دلیل اینکه این نوع ترانسفورماتورها از لحاظ عایقی به طور محکم مهر شده اند و امکان نفوذ هوا یا مواد خارجی را کاهش می دهند، این اسم به آنها داده شده است. در زبان فنی و مهندسی، ممکن است از واژه های دیگری همچون “خاص” یا “مهر شده” برای اشاره به این نوع ترانسفورماتورها استفاده شود. اما میزان استفاده از این واژه ها وابسته به صنعت و زبان های مختلف ممکن است متفاوت باشد.