اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران گستره آبی تماس بگیرید.
ترانسفورماتورها به طور کلی دستگاهی هستند که قادرند ولتاژ و جریان را انتقال دهند و به طور معمول به سه دسته کلی ترانسفورماتورهای ویژه، ترانسفورماتور قدرت و البته ترانسفورماتور توزیع تقسیم می شوند. از طرفی معمولا این ترانسفورماتور ها به کاهش یا افزایش ولتاژ در فرآیند عملکرد خود اهتمام می ورزند، آندسته از ترانسفورماتورهایی که به کاهش ولتاژ برای استفاده از برق در سیستم شهری برای لوازم و وسایل خانگی به کار می رود، ترانسفورماتور کاهنده هستند. جای ذکر دارد که استفاده از این ترانسفورماتورها در زندگی روزمره ما بسیار مهم بوده و در واقع بدون این ترانسفورماتورها نمی توان از وسایل و لوازمی که با برق کار می کنند استفاده کرد. در اینجا سعی داریم بیشتر درباره آنها با شما سخن بگوییم و علاوه بر تعریف آن به چگونگی عملکرد و مزیتها و معایب آن نیز اشاره نماییم؛
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران گستره آبی تماس بگیرید.
این ترانسفورماتور دستگاهی است که ولتاژ بالا در سیم پیچ اولیه را به ولتاژ پایین در سیم پیچ ثانویه تغییر می دهد. در این ترانسفورماتور، سیم پیچ اولیه دارای ضخامت کم و تعداد پیچیده شدن سیم ها بیشتر است و در سیم پیچ ثانویه نیز ضخامت سیم بیشتر و تعداد پیچیده شدن سیم ها به دور هسته فولای نیز کمتر خواهد بود.
همه ترانسفورماتورها بر اساس قانون القای الکترومغناطیس فارادی عمل می کنند. القای متقابل بین سیم پیچ ها مسئول انتقال جریان و ولتاژ در ترانسفورماتور می باشد. قانون فارادی بیان می کند زمانی که شار مغناطیسی منجر به تغییر مدار می شود، یک نیروی محرکه الکتریکی به صورت القایی در مدار بسته به نرخ تغییر رابط شارژ ایجاد می شود. نیروی محرکه الکتریکی بین دو سیم پیچ القا می شود که بستگی به دورهایی دارد که سیم ها به دور هسته چرخیده شده است. به این نسبت، نسبت چرخش گفته می شود. لازم به ذکر است که میزان کاهش ولتاژ در این دستگاه بستگی به این نسبت چرخش و پیچیده شدن سیم ها در سیم پیچ اولیه و ثانویه دارد. از آنجایی که تعداد چرخش ها در سیم پیچ ثانویه کمتر از سیم پیچ اولیه می باشد، به همین خاطر میزان شاری که به سیم پیچ ثانویه فرستاده می شود به همان ترتیب نسبت به سیم پیچ اولیه کمتر است. در نتیجه نیروی محرکی الکتریکی القایی که در سیم پیچ دوم وجود دارد کمتر است. با توجه به این مساله ولتاژ نیز نسبت به سیم پیچ اولیه کاهش می یابد.
ترانسفورماتورهای کاهنده به سه دسته کلی تقسیم بندی می شوند که به صورت زیر بررسی می شوند؛
کاربردهای مختلفی برای این ترانس کاهنده وجود دارد، که به صورت زیر است.
از مزایا و معایبی که برای این ترانسفورماتور می توان به آن اشاره کرد می توان به کاهش ولتاژ به خصوص در خطوط توزیع که بیشتر گفته شد و استفاده از ترانس کاهنده ولتاژ به عنوان ترانسفورماتور توزیع، انتقال انرژی با تلفات کم و ارزان، کارایی بیش از 99 درصد، ولتاژهای خروجی مختلف، هزینه کم، اطمینان بالا و دوام بالا. اما از عیوب این دستگاه این است که نیاز به نگهداری زیاد دارد چرا که در صورت عدم نگهداری صحیح منجر به آسیب به ترانسفورماتور می شود، نوسان در هزینه مواد اولیه و خطای اصلاح زمان زیادی میبرد.