اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران گستره آبی تماس بگیرید.
پمپ های آب در انواع خود وظیفه جا به جایی سیال را از یک نقطه به نقطه دیگر بر عهده دارند. پمپ های گریز از مرکز نیز با استفاده از تنها پروانه خود و با بهره گیری از نیروی گریز از مرکزی که توسط چرخش پروانه ها ایجاد می شوند، موجب افزایش فشار در سیال می گردد. ساختمان ساده این پمپ ها از یک محفظه، یاتاقان، محور و پروانه تشکیل شده است. کاربری این پمپ ها به دلیل پوشش راندمان بالا، در بخش های کشاورزی برای آبیاری و در بخش های صنعتی برای تامین آب فرآیند های صنعتی می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پمپ گریز از مرکز می توانید به مقاله پمپ گریز از مرکز چیست رجوع کنید.
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران گستره آبی تماس بگیرید.
پیش از نصب پمپ لازم است مراحل انتخاب پمپ به دقت بررسی و صورت گیرد، زیرا انتخاب پمپ گریز از مرکز اشتباه علاوه بر صدمه به پمپ موجب افزایش هزینه ها در بخش تعمیر و جایگزینی پمپ مناسب خواهد شد. برای انتخاب مناسب پمپ گریز از مرکز حلزونی باید مشخصه هایی مانند موتور، راندمان، قطر پروانه، قطر دهانه مکش و رانش در نظر گرفته شود.
توجه داشته باشید که دور موتور پمپ به طور مستقیم بر روی راندمان پمپ تاثیر می گذارد.انواع پمپ گریز از مرکز پمپیران قابلیت کوپله شدن با دو دور موتور 1450 و 2900 دور در دقیقه را دارند که بر روی راندمان پمپ تاثیر مستقیم می گذارد واضح است در موتور های 2900 دور در دقیقه پمپ راندمان بیشتری دارد. علاوه بر این قطر پروانه نیز باید به درستی انتخاب شود برای پروانه های پمپ های گریز از مرکز پمپیران یک قطر عادی و سه قطر تراش خورده تعریف می شود. برای کسب اطلاع بیشتر در خصوص انتخاب پمپ گریز از مرکز می توانید به مقاله راهنمای انتخاب پمپ گریز از مرکز مراجعه نمایید. اما در این جا تصمیم داریم بیشتر درباره راهنمای نصب پمپ گریز از مرکز پمپیران برایتان توضیح دهیم؛
روش استقرار پمپ های گریز از مرکز پمپیران به دو صورت می باشد:
نصب پمپ گریز از مرکز به دلیل جدا بودن پمپ و موتور و نیاز به هم تراز کردن (شاسی کوپله کردن) آن ها، باید با دقت بیشتری انجام شود. برای قرار دادن پمپ باید بخشی را انتخاب کرد که قابلیت دسترسی به پمپ میسر باشد، تا بتوان پمپ را برای بازدید های دوره ای به راحتی مورد بررسی قرار داد. از طرفی بهتر است پمپ را نزدیک به منبع سیال قرار داد. اگر برپا کردن مجموعه موتور و پمپ در محل بهره برداری با اشکال یا سهل انگاری صورت گیرد، در مدت کمی عملکرد پمپ دچار مشکل شده و سایش شدیدی در اجزای داخلی پمپ رخ خواهد داد. به همین جهت لازم است نصب پمپ با دقت دو چندان و توسط افراد متخصص صورت گیرد.
پس از قرار دادن مجموعه پمپاژ که شامل موتور، پمپ و شاسی روی فوندانسیون می شود، نیاز است عمل شاسی کوپله کردن صورت گیرد. این عمل با کمک یک تراز بنایی و ورقه های نازک فلزی انجام می شود. هدف از شاسی کوپله کردن ایجاد شرایط کارکرد آرام و بدون لرزش برای پمپ گریز از مرکز است. برای دستیابی به این هدف لازم است شاسی بر روی لرزه گیر های لاستیکی و یا فلزی سوار شود و اتصالات ضربه گیر بین پمپ و لوله های مکش و رانش نصب گردد. در شاسی های چدنی و یا پروفیل های فولادی کافیست پیچ های فوندانسیون در بتن جاسازی شود. اما در خصوص شاسی هایی که با جوش دادن ورقه های فولادی ساخته می شوند باید اطمینان حاصل شود که تمام گوشه کنارهای شاسی کاملا با سیمان پر شود و حفره ای در آن باقی نماند. پس از سفت شدن فوندانسیون بتنی باید مهره های فوندانسیون به ترتیب و تا حد امکان سفت شود.
برخی از پمپ ها به طور مستقیم به محرکه وصل می شوند در این گونه پمپ ها از کوپلینگ های قابل انعطاف استفاده می شود. در برخی دیگر از یک قطعه واسطه استفاده می شود. مزیت استفاده از این قطعه واسطه این است که هنگام تعمیر پمپ نیازی به باز کردن پیچ های اتصال محرکه و جابه جای آن نیست. مصرف کنندگان گرامی می توانند پمپ و موتور را با هم و به صورت تراز شده سفارش دهند. در این حالت پمپ قبل از بارگیری تراز می شود، اما با این حال لازم است پس از نصب پمپ تراز کوپلینگ مجددا بررسی شود. برای درستی تراز بودن کوپلینگ به راحتی می توان از یک خط کش استفاده کرد. خط کش می بایست بر روی دو نیمه کوپلینگ به موازات محور قرار داده شود. باید در هر نقطه از پیرامون کوپلینگ فاصله خط کش از محور به یک اندازه بوده و همچنین فاصله بین دو سطوح مقابل دو نیمه کوپلینگ نیز باید یکسان باشد. که البته اندازه گیری را می توان به وسیله یک فیلر و یا ابزارهای اندازه گیری کنترل کرد. پس از این که پمپ به سامانه لوله کشی متصل شد مجددا تراز کوپلینگ باید مورد بررسی قرار بگیرد. پمپیران برای هم محور نمودن موتور در پمپ های بزرگ از دستگاه لیزری دقیق استفاده می کند. در خصوص لوله کشی مسیر های ورودی و خروجی پمپ، می بایست به نحوی باشد که هیچ گونه تنش و یا کششی روی پمپ اعمال نشود.